Thaimaa Pad Thai

Pad Thai, joka tunnetaan myös nimellä Phat Thai on Thaimaan katukeittiöissä suosittu ruokalaji. Pad Thai sisältää paistettuja riisinuudeleita, jotka on tehty thaimaalaisessa kalakastikkeessa. Annokseen lisätään asiakkaan toivomuksien mukaan riittävästi chiliä, sitruuna tai tamarindi mehua. Katukeittiöstä riippuen yleisesti annokseen lisätään myös maapähkinöitä, ituja, kanaa tai katkarapuja. Pad Thai on edullinen sekä turvallinen vaihtoehto thaimaalaisissa katukeittiöissä ja hinnat lähtevät normaalisti 20 bahtista.

Pad Thaista voi tehdä itse makunsa mukaisen ja Suomessakin kannattaa Pad Thain kokkaamista kokeilla. Yleisesti Thaimaan katukeittiöissä valmistetaan aina annos kerrallaan kun asiakas tulee ravintolaan, joten Pad Thai on aina tuoretta ja laadukasta.

Ainekset:

Nuudeleita, 1 kananmuna, muutama lusikallinen kalakastiketta, 1 valkosipulin kynsi, öljyä, sokeria, murskattuja maapähkinöitä, sitruunan tai limenmehua.

Valmistus:

1. Keitä nuudelit
2. Lämmitä wokkipannu
3. Lisää öljyä ja valkosipuli
4. Lisää nuudelit ja paista puoli minuuttia
5. Lisää kananmunat ja kokkaa valmiiksi
6. Lisää loput ainekset

Yksinkertainen versio Pad Thaista Suomessa testattavaksi.

1 kommentti: