Thaimaalaisten törkeydestä

Thaimaalainen yhteiskunta on erittäin hierarkinen ja jokainen thaimaalainen tietää oman asemansa yhteiskunnassa. Kun saavut suomalaisena uutena asukkaana Thaimaaseen niin olet hetkellisesti thaimaalaisen hierarkian ulkopuolella. Kuitenkin asuttuassasi Thaimaassa etenkin, jos sinulla on yritystoimintaa tai työskentelet Thaimaassa sinut asetetaan arvosi mukaiseen lokerikkoon.

Kun olet Thaimaalaisen yhteiskunnan "lokerikossa" niin thaimaalaiset ihmiset odottavat sinun toimivan thaimaalaisen yhteiskunnan sääntöjen mukaisesti. Tämä tarkoittaa yksinkertaisemmin sanottuna sitä, että sinun on nuoleskeltava ihmisiä, jotka ovat arvoasteikossa sinua korkeammalla.
Jos käytät julkisia kulkuneuvoja tämä tarkoittaa sitä, että sinulla ei ole varaa omaan kulkuneuvoon. Tästä jotuen sinun yhteiskunnallinen asema on alhainen. Voit siis odottaa halveksintaa bussikuljettajilta ja jopa alle sadan euron kuukausipalkalla työskenteleviltä bussimaksujen kerääjiltä.

Asiakaspalvelu on erittäin huonoa Thaimaassa. Yritysten omistajat kuvittelevat olevansa parempia ihmisiä kuin asiakkaat, pomot kuvittelevat olevansa parempia ihmisiä kuin työntekijät, opettajat kuvittelevat olevansa parempia ihmisiä kuin oppilaat, kalliimpien koulujen oppilaat kuvittelevat olevansa parempia ihmisiä kuin tavallisten koulujen oppilaat. Thaimaalaiset ihmiset joilla on vaaleampi iho kuvittelevat olevansa parempia ihmisiä kuin ruskettuneet ihmiset.. Lista jatkuu....

Olen saanut erittäin paljon julmaa kohtelua Thaimaassa.

Mitä kauemmin asut Thaimaassa sitä paremmin myös ymmärrät mitä thaimaalaiset puhuvat. Thaimaalaiset hymyilevät tilanteessa kuin tilanteessa mutta mitä he itse asiassa puhuvat on usein erittäin julmaa.

Turistien näkemä jatkuva hymyileminen on ainoastaan mitä tilanteessa vaikuttaa tapahtuvan. Kun olet asunut Thaimaassa pidempään huomaat, että hymyilyn alla piilee erilainen todellisuus.

Suurin osa thaimaalaisista yrittää kuitenkin olla kohteliaita ja ystävällisiä.

1 kommentti:

  1. Buddhalaisuuteen kuuluu eräissä maissa uskomus siitä, että karman laki on määrännyt jonkun ihmisen kurjaksi ja köyhäksi. Ehkäpä tuo henkilö on tehnyt edellisessä elämässään jotain pahaa, josta syystä hän on nyt köyhä hyvästä syystä.

    Kun hän nykyisessä elämässä kärsii, niin hän voi ehkä sovittaa tekonsa ja elää seuraavassa elämässä paremman elämän.

    Länsimainen versio buddhalaisuudesta on paljon laupeampi kuin monen maan paikallinen buddhalaisuus.

    VastaaPoista