Thaimaa Phuket taksit

Thaimaa Phuket on Thaimaan suurin saari ja suosituin turistikohde. Thaimaan Phuketissa vierailee vuosittain yli viisi miljoonaa turistia, jotka etsivät halpoja lentoja Thaimaaseen.

Thaimaan Phuketissa liikkuminen on kalliimpaa kuin missään muualla Thaimaassa. Tämä johtuu Phuketin Tuk Tuk mafiasta, joka on Alkon asemassa Thaimaan Phuketissa.

Phuketissa lomailevat eivät monestikaan välitä siitä, että muutaman sadan metrin matkasta veloitetaan 200 bahtia. Thaimaa Bangkokissa kuitenkin vastaava matka ilmastoidussa taksissa maksaa ainoastaan 35 bahtia.

Turistialueilla Phuketissa on lähes mahdotonta löytää mittarilla toimivaa taksia, joita taas Bangkokista löytyy helposti ja nopeasti vuorokauden ympäri. Phuketin mittarilla toimivat taksit tulee tilata etukäteen tai etsiä Phuketin lentokentältä. Mopotakseja ei ole suositeltavaa käyttää missään Thaimaassa onnettomuuksien yleisyyden takia.

Jos käytät mopotakseja kuskit hyväksyy kyytiin poikkeuksetta kaksi matkustajaa. Vaikka mopotaksissa Phuketissa usein matkustaa useampi kuin yksi matkustaja se on kuitenkin laitonta Thaimaassa.

Taksi Phuket

Taksit Phuketissa tarkoittavat siis lähinnä Tuk Tuk mafian pieniä punaisia kulkuvälineitä, joissa on Phuketissa 4 pyörää. Thaimaa Bangkokin tuk tukit ovat kolme pyöräisiä. Jos lomasi on Thaimaan Phuketissa Patong Beachillä, Karonilla tai Kata Beachillä voit unohtaa edullisesti liikkumisen. Tuk Tuk kuljettajat eivät aja metriäkään, jos et suostu maksamaan heille vähintään 200 bahtia matkasta kuin matkasta.

Tuk Tukit toimivat kuin mafia ja tästä johtuen kilpailua mittareilla olevista takseista ei ole olemassa. Löydettävissä on erilaisia pimeitä takseja, joiden käyttäminen ei ole turvallisin vaihtoehto. On suositeltavaa välttää Tuk tukkien käyttöä Phuketissa, jos haluat edistää Phuketin hyvinvointia. Jos matkustat perheen kanssa ja matkustajia on useampia valitettavasti muita vaihtoehtoja ei ole tarjolla.

Muista sopia hinta äärimmäisen tarkasti ennen kuin matkustat mafioiden tuk tukeilla. Tinkiminen on sallittua ja muista toistaa selkeästi mihin matkustat. Monet kuljettajat yrittävät viedä sinut väkisin ostoksille erilaisiin kauppoihin, joissa myydään koruja. Kaikkein epäluotettavimmat kuljettavat päivystävät rantojen lähellä ja tarjoavat "liian edullisia" matkoja.

Busseja ja songthaeweja on löydettävissä Phuketista. Liikkuminen bussien kanssa on tosin erittäin hankalaa ja tästä kiitos kuuluu taas Phuketin tuk tuk mafialle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti