Thaimaalaiset naiset ja Thaimaalainen yhteiskunta

Elämä Thaimaassa on hankalaa suurimmalle osalle Thaimaalaisista naisista, jotka asuvat syrjäisemmillä seuduilla. Toisin kuin Suomessa niin uramahdollisuuksia ei köyhemmillä ihmisillä Thaimaassa juurikaan ole tarjolla. Voidaan pitää jopa mahdottomana, että köyhä Thaimaalainen nainen saisi mahdollisuuden päästä töihin isoon yritykseen, josta olisi mahdollisuus edetä kovan työn ja päättäväisyyden avulla.

Thaimaalaisen naisen taloudellinen menestyminen ja asema yhteiskunnassa ovat pitkälti määrätyt sillä hetkellä kun hän syntyy. Onko tämä mukavaa tai reilua? Tässä yhteydessä oikeellisuuden pohtiminen on merkityksetöntä koska käsittelemme vain Thaimaalaisten naisen asemaa Thaimaalaisessa yhteiskunnassa. Thaimaalainen nainen voi olla kuinka viisas ja yritteliäs mutta syntyessään köyhälle alueelle niin mahdollisuuksia edetä elämässä ei juurikaan ole.

Maaseuduilla työskentelemisestä ei saa kuin noin euron palkkaa päivässä, kipeän kropan ja ruskettuneen ihon, jota halveksitaan Thaimaassa. Kovasta työstä ei Thaimaassa palkita yli 60€ kuukausipalkalla Thaimaalaisessa yhteiskunnassa.

Thaimaassa on nähty viimeaikoina paljon mielenosoituksia, joiden poliittiset johtavat ovat väittäneet vievänsä Thaimaan köyhien asioita eteenpäin. Tämä on tietystikin valetta. Todellinen apu Thaimaan köyhille naisille olisi apu koulutuksellisesti ja auttamalla rakentamaan yritystoimintaa köyhille alueille, jotta köyhyys pystyttäisiin voittamaan. Tälläisiä mielenosoituksia emme ole nähneet niin kutsutuilta punapaidoilta.

Ainoa tapa miten Thaimaalaiset naiset voivat tehdä merkittävän tulon itselleen ja köyhälle perheelleen on muuttamalla turistialueille kuten Pattayalle ja tekemällä mitä tahansa sen eteen, että rahaa tienataan. Monet suomalaiset miehet ovatkin nähneet mitä nämä köyhät tytöt palkkansa eteen tekevät.

Thaimaalaiset naiset tekevät valtavia uhrauksia tienatakseen rahaa elättääkseen perhettään. Thaimaalaiset naiset muuttavat kauas paikkakunnaltaan ja asuvat monien muiden naisten kanssa pienessä ilmastoimattomassa yksiössä. Naiset myös jättävät lapsensa omien vanhempien hoidettavaksi, jotta voivat tyydytttää suomalaisia miehiä, jotka kuvittelevat naisten todella nauttivan heistä.

Thaimaalaisen yhteiskunnan kulttuurissa on monia syitä miksi näin tapahtuu. Thaimaalainen yhteiskunta ei auta ihmisiään taloudellisesti kuten Suomessa. Vanhemmat ovat riippuvaisia lapsiensa avusta kun he ovat iäkkäitä. Thaimaalaiset naiset lähettävätkin kuukausittain avustuksia perheelleen.

Thaimaalaiset naiset kokevat velvollisuudekseen auttaa köyhiä vanhempiaan koska vanhemmat ovat auttaneet heitä lapsina kasvamaan aikuisiksi.