Thaimaan ruokailu ja juomat

Syöminen Thaimaassa yleisesti ottaen on edullista. Itseasiassa Bangkokista voi löytää maailman parhaimpia hintoja ruokailuun. Tämä tarkoittaa niin thaimaalaista kuin länsimaalaistakin ruokaa. Ainoa poikkeus on oluet myös paikalliset merkit kuten Singha.
Monissa ravintoloissa olut on kalliimpaa kuin itse ruoka.

Alkoholia juodessa paikalliset viskit ovat taloudellisempi vaihtoehto juomiselle.

Thaimaan katukeittiöt tarjoavat loistavia vaihtoehtoja suomalaisille. Annoksen hinnat lähtevät 15 bahtista ja ovat kalleimmillaan 40 bahtia. Saat siis rahoillesi loistavaa vastinetta katukeittiöistä Thaimaassa. Vaikka ruoka on katukeittiössä halpaa niin laatu on siitä huolimatta erittäin tasokasta. Katukeittiöt eivät ole suunnattu köyhille vaan monesti katukeittiöihin näkee saapuvan liikemiehiä uusilla autoilla. Etenkin Silomin ja Sukhumvitin alueilla. Katukeittiöitä kannattaa ehdottomasti suosia Thaimaassa. Myös ostoskeskuksien sisällä on loistavia "Food Mall" merkistä tunnettuja ruokaloita, joissa maksetaan kupongeilla, joita kaupasta pystyy ostamaan. Hintataso on aavistuksen katukeittiöitä kalliimpaa mutta suomalainen arvostanee parempaa hygieenisyyttä muutamien bahtien verran.

Yleisimpiä katukeittiöiden ruokia ovat erilaiset keitot, joita syödään riisin tai nuudeleiden kera. Som tam ja pad thai ovat myös yleisiä annoksia. Thaimaan katukeittiöissä thaimaan kielen osaaminen ei ole tarpeellista koska haluamaansa annosta voi helposti osoittaa.

1 kommentti:

  1. Silomilla ja Sukhumvitilla näkee katuravintoloissa aivan uusilla mersuilla tulevia liikemiehiä syövän 20 bahtin annoksia.

    VastaaPoista