Miksi Thaimaa?


Miksi Thaimaa on Kaakkois-Aasian suosituin lomakohde? Onko syynä herkullinen ruoka, joka maistuu erinomaiselle Suomessakin? Kiehtooko Thaimaan kulttuuri? Onko Thaimaan buddhalaisuus mikä kiehtoo suomalaisia? Kylmien ilmojen koittaessa ehkä lämmin trooppinen ilmasto houkuttelee? Onko Thaimaan hienot saaret ja Thai rannat, jotka saavat meidät ostamaan halvat lennot Bangkokiin? Kiinnostaako halpa eläminen reppureissaajien kanssa Khao Sanilla? Onko vanha mies lähtenyt Thaimaan Pattayalle toteuttamaan mielihalujaan thaimaalaisten naisten kanssa? Kiinnostaako Thai bahtin houkuttelevat hinnat?

63 miljoonan ihmisen buddhalaiseen Thaimaaseen ei varmastikaan ole yhtä syytä suosioon. Jokaisella matkustajalla on omat mielenkiintonsa Thaimaan kuningaskuntaan, jossa Bhumibol Adulyadej on kruunattu kuninkaaksi yli 60 vuotta sitten. Hallitsija nimenään Thaimaalaisten arvostettu kuningas, joka nähdään myös Thai bahtin seteleissä ja kolikoissa käyttää hallitsija nimeä Rama IX.

Kun olet Thaimaassa niin muista, että on kiellettyä arvostella mitenkään arvoisaa Thaimaan kuningasta Bhumibol Adulyadejia. Edes kolikkoa ei saa ottaa maasta jalalla koska kuninkaan kuva on kaikissa Thaimaan rahoissa. Kuninkaan kritisointi rikkoo majesteettirikospykälää, joka voi saada sinut moniksi vuosiksi vankilaan pelkästään kuninkaan kuvan töhertämisestä. Älä siis ihmettele kun havaitset Thaimaassa paikallisten ihmisten palvelevan kuningasta ja näet erilaisia rannekkeita missä lukee "Long live the King".

Hintatasoltaan Thaimaa on edullinen ja suurinosa suomalaisista haluaa palata takaisin Thaimaaseen kerran siellä käytyään. Halpojen Thaimaan lentoja ja halpojen Thaimaan hotellien metsästystä kannattaa harrastaa. Ole erittäin kriittinen kaikkia kauppiaita kohtaan Thaimaassa ja kunnioita Thaimaan kulttuuria niin tulet löytämään oman vastauksesi Miksi Thaimaa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti