Thaimaalaisten asenne ja käsitys ajasta

Thaimaassa kuulee jatkuvasti ihmisten sanovan:"Mai pen rai." Mitä tämä tarkoittaa? Muutamia käännöksiä on "ei mitään." "älä välitä" "älä suuta, ole iloinen" "ei huolta tai murhetta" "jaa.. en voi tehdä asialle mitään."

Thaimaalaisten asenne on lähes kaikkeen "Mai pen rai." ja hymyilyä perään. Vaikka Thaimaassakin luonnollisesti on 24 tuntia vuorokaudessa niin käsitystä myöhästely ei ymmärretä.

Istuessa Bangkokin ruuhkassa 15 minuuttia linja-autossa ilman, että bussi on liikkunutkaan alkaa suomalaisen hermot kiristyä. Thaimaalaisista matkustajista kukaan ei ole asiasta lainkaan stressaantunut. Ravintoloissa on paljon henkilökuntaa mutta mitään ei tapahdu ja kun tapahtuu niin erittäin hitaasti. Thaimaalaisia itseään hidas palvelu ei hermostuta mutta suomalaista kylläkin.

Sovittu tapaaminen 30 minuutin kuluttua tarkoittaa yleisesti tapaamista 90 minuutin kuluttua. Tapaaminen 5 minuutin kuluttua tarkoittanee 30 minuuttia. Thaimaalaiset eivät arvosta täsmällisyyttä ja muiden ihmisten aikaa. Jos huomautat asiasta niin reaktioksi saat vastauksen "Mai pen rai."

1 kommentti:

  1. epäkohteliaalta tuntuu toi thaimaalaisten aikakäsitys

    VastaaPoista