Mihin eläkkeelle Thaimaassa?

Kun suomalainen on eläkkeellä Thaimaassa niin hän vastaa parhaimman paikan luultavasti olevan sen kohteen, jossa hän itse asuu Thaimaassa. Kyseinen Thaimaan kohde saattaakin olla paras hänelle itselleen mutta ei välttämättä kaikille suomalaisille, jotka haluavat eläkkeelle Thaimaaseen. Tärkeintä on luonnollisesti omat mieltymyksesi ja asiat, jotka ovat sinulle tärkeimpiä miettiessäsi eläkettä Thaimaassa.

Tästä johtuen en tee listaa paikoista vaan annan muutamia omia ajatuksiani aiheesta. Onko sinulla unelma millaisessa ympäristössä haluisit elää? Kiinnostaako sinua vuoret ja riisipellot vai vilkkaat kadut? Onko kiinnostuksen kohteinasi rannat ja hienot saaret? Thaimaassa on tarjolla kaikki mainitsemani kolme vaihtoehtoa, josta sinun tulee valita itseäsi houkuttelivin vaihtoehto.

Sinun tulee olla myös rehellinen itsellesi ja miettiä kuinka hyvin pystyt sopeutumaan ympäristöösi ollessasi eläkkeellä Thaimaassa. Aiotko harjoitella thaimaan kieltä? Olisitko tyytyväinen paikassa, jossa et pysty puhumaan, lukemaan etkä myös kirjoittamaan? Täysi ymmärtämättömyys niin puheeseen kuin kirjoitukseen on aika haastava ajatus.

Haluatko ympärillesi pelkästään thaimaalaisia ihmisiä Thaimaassa? Vai haluatko ympärillesi suomalaisia tai muita ulkomaalaisia ihmisiä? Haluatko kokea Thaimaan vai haluatko mahdollisimman suomalaisen ilmapiirin, joka muistuttaa kotiasi Suomessa?

Mikä on taloudellinen tilanteesi? Kuinka paljon sinulla on varaa käyttää rahaa kuukaudesta toiseen? Asuminen Bangkokin luksusalueilla tai Phuketin rantahuviloissa ei ole halvinta lystiä.

Thaimaa on mahtavaa maa kunhan sinulla on riittävästi rahaa haluamasi elämäntyylin ylläpitämiseen. Jos haluat ajaa hienolla mersulla ja joudut tyytymään pieneen mopoon tai julkisiin kulkuneuvoihin nautintosi ei ole kovinkaan suurta.

Jos haluat nauttia harrastuksista kuten golfista niin asuinpaikan valitseminen helpottuu luonnollisesti. Jos et ole varma minne haluat mennä niin kiertele jonkin aikaa ja vuokraa asuntoja muutamiksi kuukauksiksi.. Vuokraaminen Thaimaassa on varsin edullista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti