Thaimaalaisten ahneus

Turistialueilla monilla thaimaalaisilla yrittäjillä on käsitys, että kaikki länsimaalaiset ihmiset ovat erittäin varakkaita. Kyseisten yrittäjien tavoitteena on tarjota tuotteita ja palveluita, joiden hinta on sama kuin Suomessa. Thaimaalaisia ei voi moittia kyseisestä taktiikasta koska näen jatkuvasti suomalaisten maksavan liian korkeita summia Phuketissa ja muilla turistialueilla. Muutaman viikon lomalle tulevat suomalaiset eivät ole tietoisia Thaimaan hinnoista, joten hinnat ajatellaan oikeutetuksi ja mietitään "Ei lomalla tarvitse katsoa hintoja."

Mitä monet thaimaalaiset eivät ole ymmärtäneet on se, että länsimaalaiset eivät halua tulla kusetetuksi. Suomalaiset ihmiset, jotka ovat asuneet Thaimaassa pidempään tietävät hinnat ja ärsyyntyvät kun heitä yritetään huijata.

Olen keskustellut thaimaalaisten kanssa asiasta ja yleinen vastaus on: "Kyllä sinulla on varaa siihen." Minulla ei ole ongelmaa maksaa jostakin suuriakin summia, jos näen tuotteen hinnan olevan oikeutettu. Mistä minä ja muut suomalaiset eivät pidä on hyväksikäyttö. Olkaa tarkkoina matkustaessanne Thaimaassa kun teette ostoksia. Maksamalla liian suuria hintoja teet karhunpalveluksen muille turisteilla ja vahvistat thaimaalaisten ahneutta. Muistakaa, että Thaimaan hintataso ei ole sama kuin Suomessa.

1 kommentti: