Auto Thaimaassa


Thaimaassa ihmisille on tärkeää osoittaa heidän asemansa yhteiskunnassa. Auton omistaminen ei tarkoita mitenkään, että oikeasti autolle olisi tarvetta. Ylemmän kastin thaimaalaiset eivät harkitsekaan kulkemista julkisilla kulkuneuvoilla eikä edes takseilla. Julkista kulkuneuvoa ei harkita edes muutaman pysäkin pituiselle matkalle. Miksi? Kyseinen toiminta laskisi heidän arvoaan Thaimaan yhteiskunnassa.

Thaimaassa osat suomalaiset ja muut turistit kokevat leveilemisen autolla myös välttämättömäksi. Mikä sen mukavampaa kuin ylpeillä hienolla autolla? "Minulla onkin hienompi lelu kun sinulla.. Tai sinullahan ei ole tarpeetonta lelua lainkaan."

Thaimaassa ilmastoitu auto tuo miellyttävyyttä mutta liikenteen kaaos aiheuttaa myös levottomuutta. Julkisia kulkuneuvoja käyttäviä ihmisiä myös katsotaan alaspäin koska heitä pidetään "kakkosluokan kansalaisina."

Thaimaan laki on myös erittäin tiukka kuka on oikeutettu ostamaan auton. Thaimaan viisumin pitää olla kunnossa, ellet osta autoa esimerkiksi Thaimaalaisen naisen nimiin. Ostamalla auton kenenkään muun kuin omiin nimiinsä on Thaimaan blogin mielestä idioottimaista toimintaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti