Thaimaalaiset huijarit

Thaimaalaiset arvostavat ihmisiä, jotka ovat taitavia huijaamaan muita ihmisiä. Jos thaimaalainen pystyy huijaamaan suomalaista turistia ja eikä joudu huijauksesta ongelmiin niin muut thaimaalaiset hurraavat. Huijaamista ei pidetä thaimaalaisten silmissä häpeällisenä käytöksenä.

Thaimaassa turisteilta moninkertaisten hintojen pyytäminen on normaalia. Jopa lääkärit Thaimaassa, jotka tekevät operaatioita nostavat hintojaan vain kuultuaan, että asiakas on ulkomaalainen. Koulussa kokeissa lunttaaminen on ihan hieno juttu myöskin, kunhan ei jää huijauksesta kiinni. Punaisia valoja päin ajaminen on itsestäänselvyys.

Kaikki thaimaalaiset eivät tietystikään käyttäydy näin mutta monet käyttäytyvät. Taksikuskit lupaavat turisteille ilmaisia kuljetuksia tai lähes ilmaisia erilaisiin tunnettuihin kohteisiin. Turisti joutuu kuitenkin ostoksille erilaisiin kauppoihin, jossa häntä yritetään huijata.

Suurimmalla osalla thaimaalaisista on hädintuskin varaa maksaa välttämättömät elinkustannukset. Kuitenkin thaimaalaiset näkee pukeutuvan hienosti ja käyttävän kultakoruja. Myöskin yleinen käsitys ulkomaalaisten järjettömän suuresta varallisuudesta tekee pienestä vilpistä "hyväksytyn".

Naurettavinta on se, että thaimaalaiset ovat buddhalaisia ja eivät ymmärrä oman maansa uskontoa. Buddhalaisuus on mahdollisesti yksi eniten kulutusvastaisista ajatteluista, jossa pyritään mielenrauhaan ja kultaiseen keskitiehen. Kuitenkin thaimaalaiset ovat rahan ja luksuksen perään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti